Fast secure shipping from Gothenburg, free freight within Sweden over 500sek and easy returns

Simply Chokladpraliner

Hej igen! 

Dags för ett nytt recept och den här gången tänkte jag dela med mig av ett av mina favorit recept nämligen chokladpraliner med en fyllning av banan och nötsmör.

Här kommer det enkla men goda receptet 

Det blir ca 10-25 praliner beroende på hur stora du gör dem, jag använde den här gången lite större formar, vill du göra mini praliner använder du mindre formar, så avgör själv hur stora formar du vill använda.

Du behöver
4 msk kokosolja
4 msk kakao
Valfritt: ca 1 msk sötning
Fyllningen
1 banan
4 msk valfritt nötsmör


1. Smält koksoljan på låg värme
2. Rör i kakaon och eventuellt sötning (om du inte gillar mörk choklad)
3. Häll häften av chokladen i formarna och ställ in i frysen
4. Mosa ihop banan och nötsmör
5. Lägg 1/4 fyllningen i resten av chokladblandningen.
6. Ta ut tallriken med formarna ifrån frysen och lägg i fyllningen och resten av chokladblandningen , ställ in frysen igen och låt den stelna, förvara sedan pralinerna i frysen och ta fram några minuter innan du ska äta dem. (Kanske även gå förvara dem i kylen, jag har ej provat det! 

Jag tänkte att jag den här gången skriver lite om kokosolja som är en av mina absoluta favoriter, jag älskar det och är beroende av det, så himla gott till allt!! Kokosolja har en massa fördelar och går att använda till mycket jag använder det till matlagning, bakning, på mackan/knäckebröd, i smoothies m.m
Kokosolja går även använda till huden, håret, rakning, make up borttagning, tandkräm m.m
Några fördelar med just kokosolja med är att kokosoljan innehåller ett naturligt mättat fett som är bra för våra kroppar, ett av ämnena som finns i kokosolja är laurinsyra, som är en typ av fett som lätt tas upp av kroppen och används som energi.
Kokosolja är bra för vårt immunförsvar och antibakteriellt (motverkar bakterier och bakteriella infektioner) den är även antiinflammatorisk då den undertrycker inflammationer och reparerar skadad vävnad. Kokosolja är en stark antioxidant och parasitdödande och svampdödande vilket innebär att den motverkar överväxt av candida
Kokosolja tål även hög temperatur och ger en god smak i matlagning/bakning.
Hoppas att ni får en bra helg och ni gillar pralinerna!

Sofia

You can see more of Sofia's recipe's on her Instagram: sofiialindqviist