We ship worldwide! Secure Payments, 15% off your first order with code IAMNEW

Simply Smoothie
Hej igen!

Dags för återigen ett nytt enkelt recept, den här gången ska ni får ett recept på en krämig god smoothie med en boost av naturens bästa proteinkälla nämligen hampaprotein.

Jag tänkte med att vi börjar med lite fakta och fördelar med just hampaprotien. Hampa är en växt som har använts av människor som livsmedel och medicinalväxt i tusentals år. Växten är laddad med massa protein, omega 3 fetter, vitaminer och mineraler. Hampaprotein utvinns ur hampafrön och är ett unikt vegetabiliskt protein eftersom hampaproteinets egenskaper liknar det fullvärdiga animaliska proteinet, vilket innebär att man får i sig alla de 8 viktiga essentiella aminosyrorna samtidigt som man även tillgodogör sig de tolv återstående essentiella aminosyrorna. Hampaprotein passar de flesta då det är veganskt, lättsmält, glutenfritt och mjölkfritt.

Nu till receptet på den här goda smoothiebowlen som passar perfekt i sommar när man vill ha något kallt (använd då fryst banan om du vill äta den som en glass)

* 1 banan (fryst om du vill ha smoothiebowlen kallare)
* 1 avokado
* 1,5 dl frysta jordgubbar (går att byta ut mot andra bär exempelvis blåbär)
* 1 dl fet kokosmjölk
* 1 matsked kokosolja
* 1 matsked hampaprotein (valfritt)
* Valfritt lite Vaniljpulver

Kör allting i en mixer tills den är klar, häll upp i en tallrik och toppa med din favorit topping.
(Hampaprotein finns att köpa på hälsokostaffärer, nätet och även i en del mataffärer. Mitt råd är att försöka hitta ett ekologiskt hampaprotein pulver)