Fast secure shipping from Gothenburg, free freight within Sweden over 500sek and easy returns

Har du testat Barre?

För att spinna vidare på mitt inlägg om bålträning (läs här om varför det är så viktigt med bålstabilitet) så tänkte jag lyfta upp några nyare träningsformer som fokuserar just på att stärka bålen. Många av dessa är inte högintensiva eller pulshöjande, utan snarare i lite långsammare tempo och med stort fokus på att lära oss att kontrollera bålen. Bäst är ju att variera träningsformer så att kroppen hela tiden utmanar och aldrig hinner vänja sig vid samma träning eller vikt.

En av dessa träningsformer som det varit mycket snack om är Barre. Barre är inspirerad av baletten, yoga och funktionell träning och en balettstång eller lös pinne används som redskap. Det finns flera olika varianter av Barre – vissa använder även hantlar för att plocka in lite mer styrka till exempel. Ett extra plus är att man jobbar barfota och i baletten ligger mycket fokus på just fötter. Detta  innebär att du i Barre även kommer att aktivera alla muskler i fötterna till skillnad från i de flesta andra träningspass. Överlag så kommer du definitivt hitta muskler som du kanske inte ens visste att du hade.

På en Barre-klass lär du känna din kropp och utmanar balans, rörlighet och bålstabilitet. Till på köpet så tränar du dig till en bättre hållning. Du behöver inte ha dansat balett tidigare utan nybörjare kan med fördel gå på en klass och du kommer snabbt känna att kroppen blir smidigare och starkare. Det är ett riktigt bra komplement till annan träning och du kommer att känna att du har stor nytta av den kroppskontroll, koordination och styrka som du får genom klassen även i andra träningsformer och i gymmet.

 

Se om du hittar en Barre-klass i närheten av dig!

Leave a comment