Fast secure shipping from Gothenburg, free freight within Sweden over 500sek and easy returns

Utomhusträning del 2

Har du testat mina tips på övningar att göra utomhus som jag skrev om för ett tag sedan? Här kommer ett gäng övningar till att testa när vädret är fint och du inte vill gå in i gymmet. För mig känns det mycket roligare att träna utomhus, man får vara kreativ – allt kan egentligen bli till träning bara man använder sin fantasi, man får frisk luft och man får njuta av solen. Passa på att hitta nya sätt att träna medan barnen leker på lekplatsen till exempel!

Fällkniven

Leta upp en bänk eller en sten. Sitt högt upp på sittbenen, sträck ut benen och luta överkroppen lätt bakåt. Redan här kan du känna hur du måste spänna magmusklerna. Dra in knäna mot bröstet och möt med överkroppen. Sträck ut benen igen och luta dig bakåt. Fokusera på att det är magen som ska jobba och dra ihop kroppen.

Mountain climber

Stå i en planka med händerna på ett räcke eller bänk. Dra ena knäet in mot bröst och byt sedan ben. Här kan du jobba sakta och kontrollerat eller sätt fart på benen och få upp flåset, lite som en springande planka. Tänk på att hålla kroppen rak så du inte krummar ryggen eller låter rumpan puta upp.

Variation: Dra knäet mot armbågen som är på samma sida eller jobba snett och dra in knä mot motsatt armbåge.

Squats med sidohopp

Här behöver du en sten, eller en låg bänk eller stubbe. Placera ena foten på stenen och den andra bredvid på marken. Böj i ben till en squat, tryck ifrån och skjut dig uppåt i ett hopp till andra sidan. Landa i en squat med andra foten på stenen. Här kan du skifta fokus – jobba långsamt med fokus på att sjunka djupt ner i din squat, eller få upp pulsen ordentligt genom att snabbt hoppa sida till sida.

Push-ups

Här kan du variera mellan att hålla händerna brett för att få mer fokus på bröstmusklerna eller håll händerna precis intill kroppen för att få med triceps mer.

Leave a comment